Blood Religion

Vi var och kollade på Freedom Call och Gamma Ray på Brewhouse igår. Åh, hårdrockskonserter är verkligen alldeles magiska. Man glömmer allt annat och hamnar i en liten underbar värld tillsammans med de andra som är där. Jag tror att man blir en lite lyckligare människa för varje konsert man är på.

Kai var förkyld, men oftast gick det bra ändå.

 

Fanns ingen video från Göteborg.


I'm just a guy with a burning heart

Idag var det riktigt fint väder ute, man kunde till och med skippa vinterjackan och ha conversen på! Av någon anledning blev jag sjukt sugen på att lyssna på Mustasch på vägen hem. Jag har förresten sett Ralf, sångaren, två gånger på Trädgården. Han verkar gilla samma musik som mig. Rörde till och med honom en gång, av misstag. Lite coolt.


Livsmål

Det finns folk som har en massa spännande saker som de måste göra innan de dör. Mina största grejer, förutom att jag vill ha ett roligt jobb alternativt bli snuskigt rik och plugga en massa, är att jag vill äta mat på olika platser i världen. De viktigaste maträtterna är:

- Äta baguette i Frankrike, gärna på en rutig filt.
- Äta pizza i Italien.
- Nudlar i Japan.

Jag har redan ätit wienerbröd i Danmark, schnitzel i Tyskland och fish n chips i Storbritannien. Lite stolt är jag.

Så här misstänksamt tittar man på folk när man har hittat den perfekta baguetten i Frankrike.

Procrastination

There are three criteria for a behavior to be classified as procrastination: it must be counterproductive, needless, and delaying. Finns inget bra ord för det på svenska tycker jag, men det är i alla fall svårt att hålla sig från att göra det när man pluggar. Plötsligt får man ett enormt behov av att borsta hunden eller diska..


Bag me, please

Nu har jag pluggat klart för dagen och skulle vilja belöna mig själv med en ny väska. Vilken som helst av de nedanför skulle hemskt gärna få flytta hem till mig, men jag har tyvärr inte råd att köpa någon.





Karla's Closet

Ibland hittar man en blogg som man bara inte kan sluta läsa, det här är en av dem. Har suttit i ett par timmar nu och kan inte slita mig.



Cat Scratch Fever

Idag på rundan övade vi på att inte vara arga på katter. Eller ja, Kalle övade på det, vi andra behövde inte.

 

Liten hjärna, stort hjärta


Foghat

Skogen var helt dimmig när jag var ute med Kalle. Varför blir allt läskigare när det är dimma? Jag gick runt och oroade mig för mördare och galna älgar, men varför skulle det vara större chans att stöta på dem i dåligt väder? Konstigt det där.


Walking on the water

Efter snön kom.. regn. Passar väl mitt humör i och för sig, sitter här med en hemtenta jag inte förstår. Men det är i alla fall fredag!


Small Saturday


Sunny side up

Idag är det vår säger jag. Det var nämligen första gången jag kunde borsta Kalle på balkongen. Så skönt att slippa göra det inomhus!


Kung Kalle

När Kalle är ledig brukar han spendera en del av sin tid med att öva på sina drygposer.




Hey sugar

På lördagar måste man äta en massa gott, idag blev det marängsviss. Kladdigt men supergott. Hittade jättesöta servetter också som man blir glad av att se på.

Den låt jag röstade på i Melodifestivalen vann, kan vara första gången det händer. Svårt att välja mellan Anna och Salem dock, båda hade bra låtar och verkar så glada och snälla.


Fredag

Nu skulle jag vilja sitta och läsa nya Elle som jag precis köpte, men måste spendera kvällen med ett grått kompendium. Det är i alla fall fint väder.

vs

Fint

Nu när det kalla vädret har kommit tillbaka till Göteborg kan man roa sig med att läsa söta historier.

Hercules is fascinated by the baby rabbits. He has appointed himself their babysitter. Dog scared me the other day. The rabbits were in a pen on the deck. Hercules came into the house carrying one in his mouth. I scolded him and put it back, only to see it wiggle through and escape. But Herc was right there. He used his mouth like a shovel and scooped the baby right up and brought it straight to me. It is amazing how he lays there and elts those babies hop all over him.
Härifrån.

Nevermore


Poes dikt The Raven är en av mina favoriter. Den ger en väldigt kuslig stämning och det är inte så klokt att läsa den på kvällen när man sitter ensam hemma. Fast det kanske bara är jag som är lättskrämd. Språket är i alla fall så fint att det är värt att bli skrämd för.

Presently my soul grew stronger; hesitating then no longer,
`Sir,' said I, `or Madam, truly your forgiveness I implore;
But the fact is I was napping, and so gently you came rapping,
And so faintly you came tapping, tapping at my chamber door,
That I scarce was sure I heard you' - here I opened wide the door; -
Darkness there, and nothing more.


Här finns hela.

100 sidor x2

Bra böcker behöver inte vara tjocka för att man ska bli nöjd.


Stolt

När jag är ute med Kalle och möter folk så brukar han gå snällt vid min sida. Inte speciellt ovanligt för en femårig hund kanske, men jag blir alltid så stolt att jag nästan spricker. När vi fick honom var han nästan tre år och kunde inte gå i koppel alls, han drog ner mig i diken och in i väggar. Men nu går han så fint utan att jag behöver säga någonting. Söthunden.


To work or not to work

Håller på och skriver CV och personliga brev till olika företag för att förhoppningsvis kunna jobba ett år och ta ledigt från pluggandet. Det är riktigt svårt att få till ett bra brev där man säger hur gärna man vill jobba där utan att det låter som fjäsk.


One, two

Idag har jag och pojkvännen bott ihop i två år. Det måste firas med bulle. Kalle flyttade in hos oss samma dag så han fick också vara med på festligheterna. Han fick även en alldeles egen minitårta för att han världens bästa hund.


Fever

Jag hade min första feberyra idag. Hade trott att det skulle vara lite coolt, men så var det inte. Trodde att jag gick till köket och hämtade en ipren, men i verkligheten låg jag kvar i soffan hela tiden. Kunde väl i alla fall fått leta efter en ipren i jungeln eller nåt annat lite spännande.

Om man är sjuk kan man titta på den här och bli lite gladare.

RSS 2.0