Domo arigato Mr. Roboto

Idag började jag en kurs i japanska. Har velat lära mig språket länge och nu är jag äntligen på gång! Japanska är nog det finaste språket som finns, jag blir så glad varje gång jag hör det. Önskar bara att det inte var så krångligt att skriva, det finns tre olika skriftspråk som alla kan användas i samma mening fast på olika sätt. Massa massa tecken att lära sig.

Ett av de tecken jag har övat på idag, a.

The Monkeys


När jag hälsar på hos mamma brukar Animal Planet stå på hela dagarna. Jag har fått ett nytt favoritprogram där, Orangutan Island. Tänk att få jobba med så roliga varelser hela dagarna.

Let my people go

Jag fick nya converse idag. Att gå i dem känns som att fötterna är omgivna av små, kärleksfulla moln. Jag hade alltså fel när jag trodde att de med tunna sulor skulle vara obekväma. Synd bara att jag inte är rik och kan köpa ett par i varje färg, men man får vara nöjd med det man har.

Om man känner sig lite religiös så här på kvällskvisten eller bara vill lyssna på en skön låt så rekommenderar jag All you zombies med The Hooters

I know it’s called the street of dreams

Nu är Sweden Rock över. Jag trodde att det skulle vara ganska skönt eftersom jag inte har sovit på campingen utan hos mamma och därför fått köra fram och tillbaka några gånger om dagen. Jag som hatar att köra bil. Men jag tycker inte att det är skönt, istället saknar jag att planera mitt liv efter spellistor och det tillstånd av förväntan som man befinner sig i när man är på festivalen. Gimme more!

Jag är nöjd med alla banden jag såg, de var bra allihop. Billy Idol, som jag sett fram emot enormt mycket, var bättre än vad jag trodde. Många klagade på att han inte spelade så många kända låtar, men han gjorde dem bra och det är ju det som är viktigast. Att han dessutom är den enda snygga blonda mannen på jordklotet (trots att han är äldre än min pappa) borde också noteras.

Guns N' Roses. Skandal stod det i Aftonbladet eftersom bandet var ca 50 minuter sena. Det är lite att ta i, visst, alla andra band var i tid under festivalen, men så brukar det inte vara på konserter. Att ett band är en timme sena är mer regel än undantag. Hörde att många blev besvikna även på denna spelning, men jag tror helt enkelt att de inte visste vad de hade att vänta sig. Jag som har en Axl-älskande sambo var väldigt väluppdaterad genom att ha fått se en massa live-klipp från spelningar och jag tycker att Axl gjorde en bra sådan. Han betedde sig som jag hoppades att han skulle göra med sina små danser och genom att springa över scenen upprepade gånger. Kom på mig själv med att stå och flina eller gapa om vartannat och jag älskade konserten! Den var alldeles underbar.

Slutligen måste jag säga att jag tycker att det är en så himla tråkig attityd att klaga på att bandet inte bara spelar hitlåtar. Det är klart att man vill höra sina favoriter och många har ju samma, men istället för att se negativt på det kan man ju se det som en chans att upptäcka nya låtar. Om man dessutom bara gillar fyra låtar med ett band, varför går man ens dit om man inte vill få en chans att få en ny favorit?

The rain comes down but I don't care

Tre band som finns på min topp 5 över band jag måste se spelar på Sweden Rock. Ett av dem såg jag idag, Nazareth. De var jättebra! Visst var sångaren gammal, men han sjöng alldeles underbart och de hade ganska bra fart trots åldern. Han spelade till och med säckpipa.

Något som var väldigt fint under konsterten var när en tjej ville fota dem och hon fick hjälp av en man hon inte kände, han lyfte upp henne tills hon var klar. Festivalstämningen är sådär mysig och hjälpsam, i alla fall vad jag har sett hittills.

Något som jag är besviken över idag är dock den nya digitalkameran vi köpte för att använda just på festivalen. Den är jättedålig, ska kunna filma i HD men det spelar ju ingen roll när ljudet inte funkar. Min Nazarethvideo bara brusar. Men jag ska inte låta det förstöra min dag! Snart ska jag tillbaka och kolla på Arosmith.

I walk on the slang

Idag har jag:
  • Åkt bil jättelänge.
  • Lyssnat en massa på p3 som hade humorspecial idag. Jag önskade den här jingeln men den fick jag inte höra. Tur att den går att få tag på ändå!
  • Sett en massa män stå och kissa lite varstans på Sweden Rock. Inte okej tycker jag, man måste inte göra det bara för att man kan.
  • Ätit en massa gott, till exempel min favoritkaka här i Blekinge: en biskvi från Liljas i Olofström.

I’m tense and nervous and I can’t relax

Igår började min sommarkurs. Mitt första uppdrag blir att läsa Låt den rätte komma in som är skriven av en man med två efternamn, något som gör boken mycket svår att hitta i bokhyllorna på biblioteket. Har läst halva boken idag och jag vill inte sluta. Det är inte ofta jag känner så för en bok, tyvärr, men denna är riktigt bra. Rekommenderas!

I was born a lion and like a cat I'm gonna dance

Om en och en halv dag börjar Sweden Rock Festival. Idag regnade det, imorgon ska det regna och likaså på onsdag.  Kan inte vädergudarna bara vara lite snälla och ge oss rockälskande människor sol för resten av denna vecka? Jag skulle bli mycket tacksam.

Not just a little part, but all of your heart




Så här fint är det utanför lägenheten. Färgglatt är bra.

Idag hade jag min opponering på uppsatsen. Det gick bra och var till och med roligt! På spårvagnen på väg hem såg jag en äldre man klädd i kostym, hatt och fin väska. Det är så himla mysigt när gamla människor klär upp sig så där, han var jättefin. Om jag inte hade varit blyg hade jag sagt det till honom, men jag vågade inte.

I don't mess around with magic, child


Jag älskar musik. Ett band som alltid funkar och får en på bra humör är Creedence Clearwater Revival. Man behöver bara klicka igång den första låten på Spotify och sen har man bra musik i många timmar. Klicka här.

Forward troubles Illinois, lock the front door, oh boy!
Look at all the happy creatures dancing on the lawn.
Bother me tomorrow, today, I'll buy no sorrows.

Scrambled eggs

Tittade på Julie & Julia idag igen och även denna gång blev jag inspirerad till att lära mig laga mat. Så klockan tio ställde jag mig och skulle göra äggröra (mer avanserat kan det knappast bli..). Det var inte gott! Önskar att jag kunde vara som Julie och verkligen göra något tills jag blir nöjd, men matlagning är verkligen inte tillräckligt roligt för det.

Det ser ju fint ut på vissa bilder i alla fall.

RSS 2.0