Bath Of Least Resistance

Kalle blir alltid jättefluffig när han har badat, och lockig. Innan sprang han runt som en galning efter varje bad men jag har kommit på ett sätt att slippa detta, nämligen att torka honom med handduken tills han är nöjd. Han gillar det väldigt mycket och ligger alldeles stilla tills jag är klar.


In for the kill

Kalle och jag hade en ganska intressant skogsrunda idag. Först hittade han en vinkork och blev glad, sen glömde han bort den och hittade en halv tennisboll. Den fick vi dock lämna när vi var tvungna att fly från en humla, delvis för att Kalle ville äta den och delvis för att den var livsfarlig.

Strax därefter såg vi en rådjur som Kalle ville att vi skulle mörda. Jag lyckades dock övertala honom om att vi skulle vara stilla och titta på den genom att ge honom en massa godis. Hundar har verkligen en dålig attityd till andra djur.

Kalle, mördarhunden.

Read me

Vi läser mycket böcker i skolan och de är inte alltid bra, på sista tiden har jag ibland undrat varför jag gillar att läsa överhuvudtaget. Men då kommer en bok som Kvinnor och Äppelträd av Moa Martinsson med så fina meningar att man aldrig vill sluta läsa och påminner en. Himla bra, det där.

En annan bra bok, Allt - Martina Lowden.


The flower kings

Mamma hälsade på i helgen. Då får man blommor. Tror inte jag har köpt en enda av de växter vi har, alla är gåvor.


Pass me the salt

Salt- och pepparkar kan vara hemskt söta. Köpte paret i mitten själv, och ett likadant till mormor i julklapp. De andra fick jag av brorsan i julklapp. Han var glad över att ha hittat något som passade mig, ganska roligt hur lika vi tänker ibland.

Duck, duck, goose

Snart är det varmt nog för att åka till Slottsskogen, vi brukar göra det ett par gånger om året. Har hört att de tagit bort många av djuren, hoppas inte det för blommor är inte alls lika roliga att titta på.


Jordgubbar!


Banankontakt

Vi testade nya tacotillbehör idag efter att ha fått inspiration från olika forum. Banan och jordnötter lät helt galet med det var riktigt gott!


Tomaten blev ett hjärta

Vi hade ju inte bara banan, jordnötter och tomat utan gurka, lök, gräddfil och majs också. Fast inte allt samtidigt

Nom nom


A Big Hunk O' Love

Fick precis veta att det finns något som heter Elvismacka, och som det låter var det alltså Elvis favoritmacka. Måste säga att det faktiskt låter ganska gott med banan, jordnötssmör och bacon, vågar man prova?



Detta ska tydligen vara receptet:

Elvismackan

2 msk Jordnötssmör
Smör att steka i
4 Bananer
1 pakt Bacon
2 msk Honung
8 skivor bröd (två stycken per portion, det gör att du endast ska använda det ena i receptet nedan och använda den andra brödskivan som lock)

Lägg bacon på hushållspapper på ett fat och ställ in i micron på 1 minut. Låt baconen laga sig själv, förläng med 1 minut i taget tills baconet är krispigt.

Stek brödet i rikliga mängder smör

Bred jordnötssmör på brödet och lägg en halv skivad banan per smörgås. Droppa honung över bananerna. Lägg 2-3 skivor bacon per macka. Lägg på en skiva bröd som lock.

Loan me two till tuesday

Jag fick ett nytt lånekort idag. Egentligen ville jag inte ha något, men man var tvungen om man ville använda skrivaren. Något som visade sig vara enormt krångligt och det tog nästan en timme för att skriva ut en sida. Kortet var dock så himla sött att det nästan blev värt det.


Good bye black tights

I helgen var vi på Sjöfartsmuseet. Hade på mig mina nya strumpbyxor som man känner sig ganska intellektuell i.
































Det fanns inte så mycket att titta på, men några coola fiskar hittade vi



Madame Bovary


"Vad Emma beträffar, så gick hon inte till rätta med sig själv för att få veta om hon älskade honom. Kärleken, trodde hon, skulle komma plötsligt, med blixt och dunder - störta som en åskby från skyn ned över ens liv, virvla upp och rycka med sig alla ens önskningar som lösa blad och fylla varje vrå av ens hjärta. Hon visste inte, att regnet bildar små sjöar på husens terrasser, då rännorna är igenproppade, och hon skulle således ha invaggad sig i fullkomlig säkerhet, om hon inte plötsligt upptäckt en spricka i muren".

Wake up

Imorse kom en liten hund upp och la sig i sängen

Han var glad


Raspberry Jam

Jag fick några pyttesmå syltburkar av mormor i julklapp. Hittills har jag bara provsmakat hallon, den var sådär. Men så himla söt att den måste fotas, vilket betydde att en minisyltburk fick följa med i fickan under skogspromenaden.




För att ni ska se hur liten den faktiskt är:


Hello hooray, we are the great



När vi var och hälsade på i Blekinge åkte vi bil ganska mycket, och då lyssnade vi framför allt på en Imperiet-skiva som brorsan hade med sig. Min favoritlåt just nu kommer därför från den skivan, nämlingen C.C. Cowboys.


Skymning i Blekinge


Holiday

Under påskhelgen var vi i Blekinge, det var mysigt.

Vi fick påskägg.

 

Pappa och morfar fyllde år så det blev en massa kalas. Hos mormor fanns det en flasköppnarsäl med en mössa på.

Mormors hund ville inte följa med ner på stranden så vi fick gå själva.

 

Nu när vi har åkt hem är Kalle lite deppig för att han inte kan springa runt i trädgården längre och sniffa efter kaniner.

 


RSS 2.0