It's a celebration

Idag hade jag den sista tentan i japanska. Efter att inte ha haft en ledig fredagskväll (eller helg) på flera veckor har jag glömt vad man gör när man är ledig. Men jag har ätbara saker med högt sockerinnehåll så det ska nog ordna sig.

Partyhunden firar med mig.

Purposeless Wandering

Idag åt vi pizza från en pizzeria med ett himla bra motto tycker jag. Fick både en solig dag och en god pizza, vilken lycka.

Nihonjin

Idag hade vi den sista lektionen i japanska. Läraren hade bakat bullar som hon bjöd på, supergullig är hon. Japaner är hittills den bästa nationaliteten på lärare jag har haft, även om engelsmännen också varit hemskt roliga. Japanerna ligger dock snäppet högre eftersom mina lärare har varit lika glada och flummiga som jag är.


Några glada japaner

Penguin Swing

Kalles pingvin har lite av en stalker-känsla över sig.

När han såg mig fota den kunde han inte låta bli att tugga lite på den.

To see what condition my condition was in

När det är så här fint väder önskar man att man hade ett hus med en balkong med utsikt över en sjö istället för en lägenhet vid en väg. Det gör man kanske annars också, förresten.

Idag har jag pluggat japanska från klockan tre tills för en halvtimme sedan. Min belöning har varit en rad daimchoklad i timmen. Att välja en extremt intensiv kurs mitt i sommaren kanske inte var det smartaste valet jag kunde ha gjort, men kul är det faktiskt ändå.

Kiss of the Scorpion

Idag blev jag biten av två (eller samma) insekt när vi var ute med hunden. Det gjorde skitont och resten av dagen har jag fantiserat ihop historier med monsterinsekter som vill döda mig.

 

Min nya byrå. Kan vara den sötaste jag har sett.

Turning japanese

Nu har jag läst japanska i en vecka. Det är precis lika roligt som jag trodde att det skulle vara. Kore wa watashi no hon desu - jag kan inte så mycket än men att säga "det här är min bok", det går bra. Jag kan till och med skriva det i hiragana, det kan man lära sig bland annat med hjälp av den här sången.


Tänk om vi hade fått lära oss alfabetet med så här mysiga låtar.


RSS 2.0