Wasser

De senaste två dagarna har jag fyndat lite, något som värmer mitt fattiga studenthjärta. Köpte fem böcker för 50 kr igår och idag blev det prisnedsatta Gore-tex skor för de sista julklappspengarna. Skorna utlovar vattentäthet och jag är väldigt nyfiken på hur exakt man ska tolka det. Kan jag stå i en vattenpöl i en halvtimme utan att bli blöt? Annars vill jag ha pengarna tillbaka, av principsjäl. Kommer nog vara nöjd så länge jag kan traska runt i snö och slask utan blöta strumpor dock.

Blöt hund=blöta skor.


Julafton

Firades som vanligt först med pappas sida släkten. Pappa fick Mega Death (världens näst starkaste kryddblandning) av min kille, som han var tvungen att öppna under övervakning så att han inte gjorde något dumt. Män brukar göra det i närheten av den kryddan nämligen. En kusin smakade en droppe och åt en väldig massa glass efteråt. Det var trevligt där, träffade människor som man sällan ser annars.
Sen åkte vi till mamma och åt en massa köttbullar. Mormor gör världens bästa. Vid julklappsutdelningen kom alla överrens om att jag varit snällast under året eftersom jag fick flest julklappar. Sen åt vi lite till. En mysig julafton var det allt.

Mormor får ett paket som Kalle måste inspektera.


Skumt

Tänkte skriva ett mycket intressant inlägg om de olika formerna på julskumgodiset jag äter, men jag bet mig i tungan så det blir ett arg inlägg om hur ont det gör när man mosar sin tunga med en tand istället. Jag tänker ta ut hämnden på resten av godisarna, alla ska dö!

Världens smartaste tunga.


Bästa beskrivningen av Hamlet

This is the story of Hamlet
William Shakespeare’s most notable play. . .
A magnificent work of art
But for you bud, I guess I oughtta tell it this way!

 

Hamlet was the Prince of a spot called Denmark
Oooh, Yeah, Yeah…
There never was such a frantic guy either before or since
He was a dream boy
and like a hole in the head Denmark needed this Prince

 

He bumped off his uncle and Mickey-finned his mother
and he drove his girl to suicide and stabbed her big brother
Cuz he didn’twant nobody else but himself should live . . .
He was what you might call uncooperative !

 

Hamlet had a lady friend named Ophelia
Ophelia . . .
She was a cool, put-together chick that made men thrill
But Hamlet, he thought, she was from Uglyville!
So he chopped down her father just to teach the girl a lesson
Yes he cut him up in slices like a pound of delicatessen

 

Cuz murder was one thing Hamlet sure did enjoy
Sure did enjoy. . .
He was – How Shall I Say? – quite the mischievous boy!
So it was
DOG-EAT-DOG-EAT-DOG in Denmark
It was
DOG-EAT-DOG-EAT-DOG in Denmark
In Denmark. . .
YEAH . . . YEAH. . . YEAH . . .

 

And the moral of the story is very plain…
You better get a muzzle if got a great dane
And the name of this omelet is HAMLET

 

Hittad här.


Dec. 22, 2009




Kalle gillar snö och is




Julmarknad

Vi var på Liseberg igår. Skulle vilja säga att det var mysigt och fint, men den enda beskrivningen jag ärligt kan använda är att det var iskallt och fyllt med smärta i händer och fötter p.g.a kylan.







Klenät

Den bästa julkakan! Varför äter man den bara vid jul, det är definitivt något som kan ätas när som helst tycker jag. Läste dock en mindre smickrande beskrivning av den på National-encyklopedin: "Degen kavlas och skärs till remsor, som sväller upp i den kokande flottyren". Låter jätteäckligt ju, tänk om någon ovetande människa undrar vad en klenät är och ser den där förklaringen. De kommer ju sky detta lilla underverk som elden.

Från Google

När folk skriver att en bild kommer från Google så börjar jag alltid skratta. Inte på ett elakt sätt, jag tycker bara att det är väldigt, väldigt roligt.

Google.se (psst, man kan göra bilden till en länk så slipper man skriva)

Alice Cooper!

Han spelade på Lisebergshallen igår och det var alldeles alldeles underbart!

Förband var Roxie77 och Electric Boys. Roxie77 var bra, trots att det bara var sångaren som såg ut som en äkta rockmänniska. De andra tre, varav en är Anton Körberg, såg ut som små pojkar som lekte rockstjärnor och tyckte att det var lite pinsamt. Electric Boys var inte så bra, bara första låten. Sångaren var dock lite cool eftersom han såg ut som Slash, på långt håll i alla fall.
Alice Cooper var det inga fel på alls. Han sjöng bra och de andra i bandet var proffsiga. Under showen blev han dödad fyra gånger genom halshuggning, någon slags järnjungfru, en enorm spruta och hängning. Det var faktiskt riktigt kul med en scenshow, har aldrig sett något liknande live innan. Konserten började och avslutades med School's Out, med en massa bra låtar däremellan som No More Mr. Nice Guy och Only Women Bleed.

Sista låten


Intressant söndag

Hittade en fläck på badrumsspegeln som såg ut precis som en snigel. Lite spännande tycker jag.

Snigeln, en vänlig själ.


Rock 'n Roll

'Cos I'm in love with rock 'n' roll, satisfies my soul
If that's how it has to be, I won't get mad
I got rock 'n' roll, to save me from the cold
And if that's all there is, it ain't so bad
Rock 'n' roll



Kung Ubu, en inte så bra pjäs

Far Ubu
Rövelen!
Mor Ubu
Så rart sagt, Far Ubu, du är allt en stor buse du.
Far Ubu
Att jag inte slår ihjäl dig, Mor Ubu!
Mor Ubu
Det är inte jag, Far Ubu, det är en annan som borde mördas.
Far Ubu
Vid min gröna talgdank, det begriper jag inte.

Strumpan bar

På lektionen igår sparkade läraren av sig skorna. Bara sådär. Jag som satt längst fram blev lite orolig för eventuella lukter, men det kom inga som väl var. Kunde dock inte låta bli att stirra på hans fötter och jag kommer nog aldrig sluta undra varför han hade ett så brännande behov av att ta av sig sina kängor.

Strumpkamera.


Veckans läsning

Fyra böcker på en vecka, plus en massa annat smått, är det verkligen meningen att jag ska hinna med detta? Man kan ju nästan tro att läraren helt har missat att jag måste baka lussekatter och spela WoW också.

Julpynt



There is a thin line between genius and insanity

Ibland, till exempel när man är riktigt trött på att skriva på sin uppsats, blir man lite genialisk. För en stund sen satt jag och sjöng en pedagogisk låt för hunden om att inte allt som prasslar innehåller mat. Han verkar ha förstått det eftersom andra gången min plastficka prasslade var den helt ointressant. Kanske har min framtida karriär i detta?

Kalle the allätare.


Stålhunden

Han kan höra en ostbåge falla från flera hundra meters håll.


Lite kärlek

såhär på torsdagskvällen: Det går an av Almqvist. En väldigt söt liten historia som blivit en av mina favoriter. Man får läsa den alldeles gratis via länken till och med.


Waffles!

"...som i sin karaktär av uppblåst ideell frasvåffla blivit något av en mystisk gestalt." Jag var inte beredd på att jag skulle få läsa om våfflor i en bok om litteraturhistoria. Nu är jag jättesugen! :(

Åh, våffla med banan är så gott!

Kallt




Första vinterdagen

Kallaste dagen hittills, men inga vantar behövs än vilket är bra eftersom jag inte har några varma. Det är också första dagen på hemtentan som jag måste börja på snart. Har handlat och gått med Kalle men nu kan jag inte skjuta upp det längre. Mycket krångligt att välja ämne eftersom vi inte bara måste välja fyra olika texter, utan det ska vara olika genrer (kommer nog bli roman, novell, dikt och pjäs) och de ska komma från olika epoker. Blä. Varför göra det så krångligt? Tänkte skriva om synen på kärlek i de olika verken och ska börja med ett där ingen älskar någon annan än sig själv. Blir nog bra det här^^


RSS 2.0