Secret Heart

Det här måste vara den sötaste väskan jag har sett! Finns hos en av mina favoritbloggar, Le Blog de Betty.

Idag har jag gjort något som är lite hemligt men också väldigt mysigt.

Dirty Work

Badade Kalle idag. Jag blir alltid fascinerad av hur mycket hår en hund kan tappa och ändå inte ha en enda kal fläck på kroppen. Tur att det inte är jag som rensar avloppen.

Who sent you? Your hairdresser.

Tidigare ikväll såg jag och sambon The Expendables. Tyvärr missade vi början eftersom ungefär halva Göteborg hade bestämt sig för att gå på bio samtidigt som oss och vi fick därför stå i kö ca 20 min. Filmen var bra! Rolig och fullspäckad med action, precis som förväntat.

I... can't figure out what I was doing in Utah this morning.

 

Jag är i princip klar med uppsatsen nu. Mycket bra timing tycker jag eftersom det kommer en massa bra filmer på TV ikväll. Först ut är Fletch, en av mina favoriter. Sen kommer alla tre Den Nakna Pistolen-filmerna. Och Supernatural! Så här mycket bra har det nog inte varit på TV sammanlagt på en månad.

Dr. Joseph Dolan: You know, it's a shame about Ed.
Fletch: Oh, it was. Yeah, it was really a shame. To go so suddenly like that.
Dr. Joseph Dolan: He was dying for years.
Fletch: Sure, but... the end was very... very sudden.
Dr. Joseph Dolan: He was in intensive care for eight weeks.
Fletch: Yeah, but I mean the very end, when he actually died. That was extremely sudden.

Love Holds Me To You


Efter att jag hade total skrivkramp igår var det skönt att nästan bli klar med uppsatsen idag. Detta blir den andra jag skriver om vampyrer på kort tid, men det är ju ett så roligt ämne att skriva om.

Tänkte nämna de bästa vampyrromanerna som jag har läst: Interview With the Vampire - Anne Rice, Gästspel av Vampyr - Suzy McKee Charnas och Låt Den Rätte Komma In - John Ajvide Lindqvist. De två första har jag läst tre gånger var och jag vet att jag kommer läsa dem igen för de är så fruktansvärt bra.

Have You Ever Seen the Rain?

Idag glömde jag en av de viktigaste läxorna en göteborgare kan lära sig; jag tog inte med mitt paraply. Det var längesen det gick en dag utan regn nu, idag var inget undantag. Jag behöver ett fint prickigt paraply, då blir det nog lite roligare att ha med sig i alla fall.

Papa's Got a Brand New Bag

Förra veckan gjorde jag mitt första Traderafynd. Äntligen fick jag tag på en portfölj! Idag kom den fram och vi ska nog kunna bli bra vänner tror jag.

Don't Worry

"Cirka 50 procent av vår lyckokvot sitter i våra gener, tio procent hänger ihop med hur mycket vi tjänar, vilket typ av jobb vi har och om vi är friska eller inte. Resterande 40 procent beror på vad vi gör och hur vi tänker. Det är alltså, trösterikt nog, upp till oss själva att välja att leva på ett sätt som gör oss glada."
Källa.

Buns of Steel

Idag stod hemmagjorda pizzabullar på menyn. Fick receptet av mormor, men eftersom hon läste det över telefon hoppade hon över några viktiga saker som man behöver veta om man inte är en van bakare, till exempel att man ska blanda jästen med mjölk och smör. Tur att man har en massa (sällan använda) kokböcker att kika i.



My mutant plants have the strength of the deadliest animals


Jag har målad mina naglar gröna. Känner mig som Poison Ivy.


And There Was Light

Igår begav jag och sambon oss till And There Was Light i Eriksbergshallen. Jag var ganska peppad innan och trodde att det skulle vara en massa coola saker där, men det var inte jätteintressant. La Bella Principessa var fin, lite magisk på något sätt, men det mesta var kopior på original och då kan man ju lika gärna kolla på dem på nätet.

Eftersom man inte fick fota där inne hittade jag något lite konstaktigt att ta en bild på i alla fall, en totempåle.

Vi parkerade långt ifrån utställningen eftersom vi glömt parkeringspengarna hemma och när vi gick tillbaka tyckte himlen att vi skulle bada. Jag har nog aldrig blivit så blöt av bara regn innan, kände mig lagom fräsig i min numera genomskinliga tröja och fastkletande kjol. Regnet var i alla fall varmt och efter att jag köpt kakor och Maltesers var jag ganska nöjd med dagen ändå.


There and Back Again

Nu är vi tillbaka i Göteborg igen och har lämnat familj, trädgårdar och solnedgångar vid sjön där borta. Ganska tråkigt.

 

Men det är ändå lite skönt att komma tillbaka till sin egen lägenhet, världens bästa pizza och storstaden igen. Och en solnedgång i förorten kan ju faktiskt vara fin den också.

 


Happy Days

Idag träffade Kalle en annan hund och de hälsade helt lungt och snällt. Efter att de sniffat på varandra gick Kalle iväg och var inte intresserad mer. Det är inte en spännande händelse att se på för så många, men för mig var den alldeles underbar. Kalle hälsade på en annan hund utan problem! Som grädde på moset blev han sedan klappat av en massa blonda barn, något han annars är rädd för. Jag blev så stolt att jag nog sprack lite i sömmarna. Underbara hund.

Lady of the Lake

Igår var vi ute på sjön för första (och antagligen sista) gången i år. Jag tappade min goda fralla i vattnet efter en attack från en geting. Dess öde var tydligen att bli uppäten av fiskar istället för av mig. Lärde mig också att mamma gillar Rob Zombie, lite otippat men trevligt.

Idag har jag ätit alldeles för mycket tårta, men gott var det!

Sticks and Stones

Idag har Kalle hjälp till i mammas trädgård. Han fick jobbet att döda pinnar, en av hans favoritsysselsättningar.

Det finns två buskar bakom Kalle på de översta bilderna; det brukade vara tre men han var snäll nog att dra upp en av dem. Som tur var lät han den bästa vara kvar, röda vinbär är ju mycket godare än krusbär.


Summer in the City

Det är den andra augusti idag. Vart tog sommaren vägen, undrar jag? Jag vet inte om det känns som att jag har missat den eftersom jag har pluggat så mycket, eller om det är för att jag bor i en lägenhet där man inte ens kan vara på balkongen eftersom bilarna låter så mycket. Ganska tråkigt är det i alla fall.

Men jag har försökt att ta vara på den genom att äta en massa jordgubbar och hallon, och så har jag ju ganska roliga solglasögon också.


RSS 2.0