A sense of smell

Kalle och Korven de var goda vänner, fastän väldigt olika.

Jag badade Kalle idag. Det allra mesta med att ha en hund tycker jag om, men lukten av en blöt sådan kommer jag nog aldrig att lära mig älska.

Well, Mr Lockwood





Nu när jag är ledig har jag äntligen tid att läsa lite böcker som jag faktiskt valt själva. Önskar att alla omslag var så fina som detta.

Holiday!


Idag har jag äntligen lämnat in min uppsats. Detta blir min första lediga dag på tre veckor! Det firades genom att jag och lillebror tog en runda på stan. Vi strosade runt i affärer och köpte munkar.

Jag fick armbandet som Kalle har på sig i bilderna eftersom jag inte klagade när brorsan provade 100 T-shirtar, men jag var så glad över att vara ledig att jag kunde väntat ett par timmar till utan problem.

Sugar and spice

Jag älskar ju matprogram, just nu sitter jag fastklistrad framför Nigella Bites. Tycker att hon är så himla bra eftersom hon gillar ätbara saker precis lika mycket som jag!

Bright light

Idag har jag lärt mig att om man har en sån där nys som inte vill komma ut, då ska man kolla på ett starkt ljus så nyser man. Strax efter fick jag solen i ögonen och nös. Lite mysko det där.

Little droplets





Första dagen i år som jag går barbent. Jag trotsar fästingarna och håller mig på betong.

Make me smile


Det finns en gubbe med en hund som vi brukar möta på skogsrundorna. Han gör mig glad. Kanske är lite udda eftersom anledningen till det är att hans hund är mer arg på Kalle än vad Kalle är på hunden. Men gubben är så glad trots att hundarna hatar varandra och jag tycker bara att det är så himla mysigt med människor som också har problemhundar men är på bra humör ändå.

Butterfly Mornings

Värmen håller sig kvar idag också. En perfekt dag för att sitta och plugga utomhus i någon mysig trädgård. Tyvärr har jag ingen, men en skön skogsrunda med Kalle och sambon blev det i alla fall.

Spring Flowers

Det var så varmt ute idag att det inte gick att ha jacka på sig. Äntligen lite värme! Nu kanske jag kan få hänga in vinterjackan i garderoben?

What is it you really like to do? Eat!


Såg Julie & Julia nyss, himla mysig film. Den får mig att önska att jag gillade att laga mat och baka. Att äta älskar jag ju och jag pratar tydligen om ätbara saker ganska ofta, men att göra dem är inte lika roligt. Man kanske skulle köpa Julias kokbok ändå och prova?

The lure of the vampire

Det är fredag men jag är inte ledig för det. Har fem böcker om vampyrlitteratur att läsa plus en roman som allt ska vara utläst till på söndag. Fast allt är så himla intressant att det gör inte så mycket att jag inte kommer vara ledig. Men lite rast får man ha och jag kan ju lika gärna hålla mig till vampyrer där också så jag ska snart titta på New Moon.


Your people call them vampires

När jag har varit utomhus idag har det varit med vinterjacka på och under ett gnissligt paraply. Vart tog våren vägen?

Vädret passar dock ganska bra till det jag ska göra idag, måste läsa om Edward, Bella och det regniga Forks i Twilight. Jag ska skriva om könsroller inom vampyrlitteratur i min B-uppsats och måste läsa ut boken tills imorgon om jag ska följa mitt schema. Men det finns ju värre saker man kan vara tvungen att göra.


Trouble has a way of following me

Såg nyss en himla bra film, Defendor. Trodde det skulle vara en knäpp komedi och den var lite rolig, men också ganska sorglig och mest väldigt fin. Definitivt värd att se.


Recipe For a Love Cake

Idag har jag bakat kakor på beställning från pojkvännens styvpappa. Dumlekakor närmare bestämt. Alla som äter dessa förälskar sig i dem och därför ska ni få receptet.

 

Dumlekakor, 16 st

Ugn: 175 grader

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
175g smör
1 dl socker
16 dumlekolor

Blanda de torra ingredienserna och rör sedan i smöret. När degen känns bra rullar du den till 16 lika stora bollar och lägger dem i dubbla muffinsformar. Grädda 7 min i ugnen, ta sedan ut och tryck en dumle i varje boll. Sätt in i ugnen igen i ytterligare 7 minuter. Klart! Jag brukar platta till dumlen, tycker det blir lite bättre då.

Obs! Kakorna ska helst ätas kalla. Låt dem kallna och sätt sedan in dem i kylen ett par timmar in de ska ätas.

Four legged friend


Idag har jag varit sjuk och mest tagit det lugnt. Tur att man har en hundkompis som håller en sällskap.

From Russia With Love

Jag och killen har börjat kolla på Bondfilmerna. Först tog vi dem som lät bäst, men nu har vi bestämt att vi ska se dem i ordning. Igår såg vi den första, Dr. No, och idag blir det From Russia With Love.


Show me what you bought

Alltid när man har handlat så kommer det en liten hund och ska inspektera


Självklart köpte jag intressanta saker, till exempel en kanelbulle

Och en ny choklad!

Polka Dots and Moonbeams

Idag har även jag smakat på den omtalade chokladen. Den var god! Smakade ungefär som Marianne fast med en polka-aktig eftersmak. Det är inte en ny favorit, men jag kommer nog köpa den igen som den laktosintoleranta chokladberoende människa jag är.


Under a cherry tree

På torget och på ett par andra platser här blommar träden nu. Bland det finaste som finns.






Supermassive Black Hole

Idag är näst sista dagen på tentan. Jag har skrivit nästan fyra sidor av 5-6 som är kravet men känner mig ända ganska stessad och inte ett dugg inspirerad. Skriver om realism i Madame Bovary som faktiskt är ganska intressant, det är väl bara att skärpa sig och skriva på.


Looking out my back door

Trodde våren hade kommit på riktigt nu, men tji fick jag. När vi var ute med Kalle började det först regna och sedan hagla på hemvägen. Ansiktet blev stelfruset och Kalle var täckt med vita kulor. På marken såg det ut som om det hade snöat.


Kalle


RSS 2.0