Så är det

Det här var så fint. Nu måste jag ha en iPhone.

 


Fredagsmusik

En låt man blir glad av, trots den inte så upplyftande texten.


Bokrea

Hittade inget roligt på rean, men köpte billiga böcker ändå. Två av de finaste kärlekshistorierna jag läst: Det går an och En Herrgårdssägen.

En sån här blev det också.


Natural born enemies

Kalle såg den här bilden och vägrade vara sämre än en katt. Därför drog han ut mig i skogen och tvingade mig att fota honom så att han kunde visa att han var lite bättre än sin fiende.


Snölek





En snötäckt tipp.

Inte så värmande, men gott ändå

Nyponsoppa är underskattat. Åt det alltid hos mormor när jag var liten men hade inte ätit det på många år förrän jag köpte det till sambon förra veckan när han var sjuk. Hade glömt hur gott det var! Den finns där under grädden, om ni undrade. Frallor med ost är också hemskt gott, bland det godaste faktiskt.


Frukost


Skrubbdjur

En sån man ska ha i duschen. Frågan är om den inte är för söt för att användas?


Det är tur att han är söt

När vi haft snö månader i sträck och man aldrig vill gå utanför dörren igen, då är det tur.




Is


Sweden Rock Festival

Tre av banden på min måste-se-lista kommer dit, plus några jag sett och några jag kanske vill se. Och jag har biljett! Hoppas det inte regnar.


Someone just as wild to run with

Min helg skulle bestått av tentaskrivande och mys, men istället blev jag sjuk och spenderade den i sängen med Sex and the city-boxen.

 

'

Choklad måste man få när man är sjuk.


Fredag!


Otacksamma fåglar

Vår talgboll är inte så populär. En enda blåmes har hittat den.

Groovy

Vi hade en väldigt intressant föreläsare idag. En amerikan som mest pratade om sina uppleveler under hippie-eran.  Han var superpassionerad och när han spelade musik för oss som han tyckte om så sken han upp som en sol. Vi fick även veta hur inspirerande det var att ta droger, man kunde se musiken och höra tavlorna. "Be careful though, you can die. You can fly like a bird - fast inte på riktigt." Det var en sån där föreläsning som man inte ville lämna för att den var så rolig.

Så här såg han inte ut. Fast han hade skägg.

Tisdag

Använde min iPod idag när jag tränade, mycket bättre än att lyssna på det de spelar på Friskis&Svettis. Dessutom hamnar man i en egen liten bubbla och glömmer nästan de andra runtomkring. Bra gymmusik: Iron Maiden - Dance of Death.

Skylt

Den här skylten möts man av varje gång man ska gå ut ur huset. Förstår inte riktigt meningen med den. De vet att det är risk för snöras men tänker inte göra något åt det? Verkar som att de bara vill upplysa alla om att det är en högre risk att skadas varje gång man går ut, för det är ju inte mycket man kan göra för att skydda sig. Ett paraply av stål kanske?

Storstadsliv

Igår upptäckte jag något som jag borde ha förstått för länge sen, nämligen att universitetet ligger typ 200 meter från Avenyn. Jag har alltså, i 2.5 år, åkt spårvagn i 10 min för att komma dit när jag bara kunde gått ner för en backe. Känner mig väldigt osmart.
Känner mig även lite göteborgig eftersom jag lät mina semlor ta upp en hel sittplats i busskursen, lite storstadsaktigt så där, att inte bry sig om sina medmänniskor. Vaktade mina semlor med mitt liv på spårvagnen och blev armbågad av en gubbe. Sen när blev världen så otrevlig?

Die semmeln.

Inte som det låter

Såg en film innan och läste på eftertexterna att det finns något som heter boom operator. Tänkte att det måste vara en av de roligaste sakerna att säga när någon frågar vad man jobbar med: "What do you do for a living? - I'm a boom operator." Men sen läste jag vad det innebar och det är ju ett jättetråkigt jobb, man är den som han ansvar för micken på filminspelningar. Jag trodde ju att man fick spränga saker. Är mycket besviken.

Kanske det var det denne man Vengaboys skrev den här låten om?

Varför jag vill åka till Japan


RSS 2.0