Here fishy fishy

Såg på Animal Planet innan, det står på hela dagarna i princip, och på Corwin's Quest berättade de om en väldigt konstig fisk: Slamkryparen. Den kan vara på land ganska länge, tack vare att den har vatten i en behållare vid gälarna. Som en dykare har med sig luft, fast tvärtom. Skönaste fisken!


En bra bok

Läste nyss ut Världar av Ljus, Världar av Mörker av Annika Johansson. En väldigt intressant bok om fantasy- och skräcklitteraturens historia och utveckling. Författaren skriver dessutom väldigt bra, satt ofta och flinade över hennes roliga kommentarer. Läs den!

Sweets for my sweet


Det är sjukt svårt att hålla borta fredag-hela-veckan känslan som man får på sommaren. Idag har jag ätit fem kakor och druckit Cola. Hade glömt bort hur gott det var med chokladbollar! Och nu har jag fått en hel burk av mormor. Kommer den att vara hela veckan, tro?

Horus

Idag kom jag ihåg, bara sådär, att jag tyckte att Horus var ett fruktansvärt roligt namn när jag gick i högstadiet. Kommer ihåg att jag led varje gång vi skulle läsa om de egyptiska gudarna eftersom det var så svårt att inte fnissa varje gång jag hörde namnet. Tycker förresten fortfarande att det är lika kul. Tönt-Madde is still going strong.


I egen hög person

aus Deutschland?

Jag gillar inte att bo i denna lägenheten längre. I förrgår stannade en kvinna och pratade med oss när vi gick med Kalle. Trodde att hon skulle fråga om vägen, men hon var en granne som hade en hund som inte gillade andra hanhundar, och frågade om vår var tik eller hane. Vi såg tydligen förvirrade ut, för hon frågade om vi var svenskar. Vi sa ja, men hon trodde inte på oss av någon anledning och började prata engelska. Då tänkte jag först att hon inte var svensk, men det var hon. Dock var det så pinsamt eftersom vi redan pratade engelska, så jag kunde inte säga att vi var svenskar.
Idag träffade vi henne igen utanför huset. Hade bestämt att jag skulle säga att vi var svenskar nästa gång jag såg henne, men det blev bara för pinsamt. Nu tror hon dessutom att jag kommer ifrån Tyskland, eftersom hon frågade vart jag kom ifrån och jag sa 'Gothenburg'. Hade hoppats att det skulle få henne att förstå att jag var svensk och att allt var ett missförstånd, men tyvärr gick det inte så bra. Hon tolkade nämligen mitt svar som att jag kom från Tyskland. Vet inte hur jag lyckats hamna i en sådan här situation. Det borde inte kännas så pinsamt, egentligen, för det är ju ganska roligt, men jag tycker att hela denna situationen är fruktansvärt pinsam. Killen har sluppit det mesta av det eftersom han var helt tyst första gången och flydde den andra.

Kalle är i alla fall lyckligt ovetande om all pinsamhet, även fast han är orsaken till den.




Diet Pepsi diet



Så är det. I've joined the dark side. Och det är lika bra det, för idag misstänker jag att jag blev straffad av träningsgudarna. Vi åt ute, och jag ville ha en vanlig Cola, de andra tog Cola light. Innan jag hinner dricka något ur min Cola ligger det en geting i den. De andra kunde dricka sina utan problem, vilket kan vara för att de inte hade något socker i sina, men jag tror mer på gudastraffet.

Monday hardships


Varför är det så svårt att vara nyttig? Varje måndag säger jag att jag inte ska äta några kakor förrens till helgen, och varje måndag äter jag dem ändå. Måndagar är svåra. Man måste ju belöna sig själv för att man går upp och går till jobbet, och vad finns det för bättre belöning än en kaka? Jag dricker i alla fall mjölk och inte Cola, ett stort framsteg.

Vi har installerat oss i den temporära lägenheten nu. Fick köpa lite grejer som inte fanns; tvål, handdukar, drickvänliga koppar och lite annat smått och gott (fast inget mer godis!).


Fräsigaste diskborsten i stan!


Old people burning

Jon Lajoie är ännu ett bevis på att alla roliga människor kommer från Kanada.



Cykelbyxor

Läste att cykelbyxor är både moderna och snygga numera, så jag tyckte att det kunde vara trevligt att leta upp några och se vad det är som är så bra med dem. Nu förstår jag.


Den sexiga varianten.


Sitter perfekt.


Så här fin blir man :)

Det är varmt ute



På jobbet

Har jobbat i en timme och en kvart nu, och idag verkar bli en lika händelselös dag som gårdagen. Hittills har jag: läst Sydöstran, läst BLT, gått på jakt efter ett nyckelsnöre eller vad det nu heter, och svarat i telefon två gånger. Tre människor har kommit in, vilket är mer än igår, men de behövde min hjälp max en minut åt gången. Och jag glömde min bok hemma. Journalisten som jobbar här snodde alla andra tidningar vi fick, så nu vet jag inte vad jag ska göra. 

RSS 2.0