Hur man gör en cheesecake

Ingredienser:

3 dl vispgrädde

1 tsk vanliljsocker

3 äggvitor

3 dl florsocker

60g philadelphia ost

Digistivekex

Skivad kiwi

 

1. Smula digistivekex i en pajform

2. Blanda grädden och vaniljsockret och vispa.

3. Blanda äggvitor och florsocker och vispa 3-4 min. med elvisp

4. Blanda de två första stegen med philadelphian och häll i formen

5. Lägg på kiwi om man gillar det

6. Ställ in formen i frysen i minst 4 timmar

 


Alternativt sätt:

 

1. Smula digistivekexen i formen. Tyck att smulorna skulle ligga bättre om du skakade formen lite. Upptäck att detta inte är fallet, och försök göra det bättre genom att sprida ut smulorna igen med ett valfritt köksredskap. Misslyckas.

2. Leta efter vanlijsockret. Inse att det är försvunnet och undra vart det tog vägen. Skyll på sambon. Hitta det och inse att det var du som satte det i skafferiet.

3. Glöm att vispa grädden och äggvitorna. Blanda alltihop. Kom på att grädden skulle vara vispan och ring mamma efter råd. Få reda på att äggvitorna också skulle varit vispade.

4. Upptäck att det inte finns tillräckligt med ingredienser kvar för att göra om allt. Häll smeten i formen och se hur digistivekexsmulorna som ska ligga kvar på bottnen blandas med smeten. Bli lite ledsen.

5. Känn dig misslyckad, men ändå lite hoppfull om att du har kommit på en enorm förbättring av receptet.


Kommentarer
Postat av: Sophie

Mumsigt =)

2009-11-23 @ 19:07:24
URL: http://kallenberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0