Humla

Var ute i skogen med Kalle innan, och då åt han en humla. Igen. Jag hann inte stoppa honom :( Hoppas jag kan få honom att sluta hata dem så fort som möjligt, det kan inte vara bra att äta såna. Har alltid undrat om humlor bits eller inte, för det fick man ju höra när man var liten. Kollade upp det på Wikipedia, och så här står det:

"Humlorna är besläktade med getingar och honorna har liksom dessa och andra bin en gadd, som bildats av det omvandlade äggläggningsröret. Detta har helt förlorat sin ursprungliga funktion; hos drottningarna kommer ägget ut vid gaddens bas. Gadden syns dock nästan inte på grund av den ludna bakkroppen. Den har inte några hullingar och kan därför användas flera gånger. Men humlan ska vara rejält uppretad innan den sticks. Giftet är mycket svagare än till exempel tambiets, och det känns mer som om humlan "bränns"."
Då vet man det :) Hittade lite annan rolig information: "I Sverige finns 39 arter av humlor om man räknar in de nio arterna av snylthumlor." Sjukt roligt namn :D Kollade up dem också, och de är inga trevliga humlor! För övrigt heter humlor Bombus på latin. Passar dem tycker jag ^^,


Humlehataren Kalle

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0